Caut oferte imobiliare in:

 

40.000 de euro pentru un apartament cu 2 camere, o misiune imposibilă? Nu întotdeauna!

 

Pentru cei care nu-şi permit să acceseze creditul maxim co-garantat de către stat, există şi pe piaţa bucureşteană câteva opţiuni demne de luat în seamă.

În urmă cu aproape trei ani, la demararea programului Prima Casă, părea că preţurile tuturor apartamentelor vechi cu două camere s-au „înţepenit” la nivelul de 60.000 de euro impus de către stat (unele „beneficiau” chiar de o marjă de negociere generoasă peste acest preţ). Pe de altă parte, găsirea unei locuinţe de acest tip într-un bloc nou-construit părea, la vremea aceea, o misiune imposbilă, cel puţin în Capitală. Între timp însă, lucrurile s-au schimbat vizibil. Pretenţiile cumpărătorilor au crescut, iar proprietarii au fost nevoiţi să-şi micşoreze încetul cu încetul aşteptările, pentru a putea vinde. Aşa se face că azi, în Bucureşti, pragul de 60.000 de euro nu mai reprezintă un minimum necesar pentru achiziţia unui apartament cu două camere. Oferte de locuinţe din această categorie pot fi găsite şi la un preţ de 40.000 de euro, chiar dacă, de cele mai multe ori, este vorba despre unităţi locative cu suprafeţe mai modeste.

Locuinţe în blocuri vechi, confort 1 sau 2
În Capitală, cele mai multe locuinţe cu două camere scoase la vânzare la un preţ de până la 40.000 de euro sunt, aşa cum era de aşteptat, apartamente confort 2 situate în blocuri vechi, cu suprafeţe de circa 40 de metri pătraţi sau puţin peste. Astfel de oferte pot fi găsite cu uşurinţă în cartiere precum Drumul Taberei, Pantelimon, Colentina, Militari, dar nu numai.

Totuşi, ocazional pot fi găsite şi oferte de apartamente cu două camere confort 1 în limita acestui buget. Un exemplu în acest sens este dat de un apartament cu o suprafaţă utilă de 52 de metri pătraţi, scos la vânzare chiar la preţul de 40.000 de euro. Locuinţa este complet renovată şi se află amplasată la etajul al zecelea dintr-un bloc construit în anul 1978 din zona Colentina. (Clickaici pentru mai multe detalii.)

 

Sursa: http://www.imobiliare.ro/apartamente/40-000-de-euro-pentru-un-apartament-cu-2-camere-o-misiune-imposibila-nu-intotdeauna_db/