Caut oferte imobiliare in:

 

Dezghet pe piata apartamentelor vechi

 

Prima lună a primăverii a înregistrat o ușoară scădere a prețurilor medii solicitate de proprietari la apartamentele de 3 și 4 camere, pe când valoarea garsonierelor și apartamentelor de două camere rămâne aceeași, comparativ cu februarie 2012, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară Anunțuriparticulari.ro.

Martie 2012 se caracterizează mai ales printr-o revenire a pieței la valorile medii normale în ceea ce privește numărul de oferte nou apărute pe piață, după un start al anului 2012 în care s-a înregistrat cea mai slabă ofertă imobiliară din 2007 până în prezent.

 

Prețul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră își păstrează o valoare constantă, putând aici să vorbim despre o stabilizare a pieței pe acest segment în primul trimestru al anului 2012.

Astfel, față de luna februarie, în martie, unitățile de o cameră se mențin în jurul pragului de 36.300 euro. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, garsonierele au înregistrat o variație de -4%.

O situație similară sesizăm și pe segmentul apartamentelor de două camere, unde nivelul prețurilor medii se menține. Diferențele dintre luna februarie și luna martie a anului 2012 sunt la nivelul câtorva zeci de euro, stabilizând prețul mediu al unui apartament de două camere în jurul valorii de 57.200 euro.

În urmă cu exact un an, proprietarii acestui tip de unitate solicitau un preț mediu de aproximativ 58.800 euro, cu 3% mai mult decât în prezent.

Modificări de preț de la o lună la alta s-au înregistrat pe piața apartamentelor de 3 și 4 camere, scăderile notate neputând fi însă comparate cu reducerile drastice semnalate în perioada de boom a crizei.

Astfel, prețul mediu pentru un apartament de 3 camere scade sub pragul de 80.000 euro, ajungând la 78.500 euro, cu 3% mai puțin față de luna februarie 2012 sau martie 2011, când vorbim despre valori similare, în jur de 81.200 euro.

În cazul apartamentelor de 4 camere, proprietarii par să mai fi scăzut din pretenții față de luna februarie, prețul mediu solicitat în martie sărind ușor peste 100.500 euro, față de aproape 102.200 euro cât cereau în februarie. Pe o variație de 12 luni însă, valoarea apartamentelor de 4 camere rămâne aceeași, diferența față de luna martie 2011 fiind de doar 200 euro.

Sursa: http://www.fluximobiliar.ro/stiri-imobiliare